top of page

Kjøtt og fugl

Vi foredler alle typer dyr og alle type stykningsdeler. Vi samarbeider tett med oppdrettere som har god dyrevelferd og økologisk, eller tett opp til økologisk som mulig. Gammalnorsk Spælsau som holder kulturlandskapet nede på diverse øyer i Vestfold og andre nærområder. Fjellgris fra Valdres. Vilt fra ulike fjellområder. And fra Holte gård som vi varmrøyker. Unike råstoff som gir fantastiske smaksopplevelser.

 

Vår produksjon består ofte at salting og røyking, (kaldrøyking og litt varmrøyking) graving, graving med røyksteaming og bokning/speking osv. avhengig av årstid og eventuelle kundeoppdrag. Vi bruker TID og kun havsalt i prosesser som ikke skal tilsettes annet krydder. Vi bruker IKKE nitritt eller innsprøyting. Vi lar kjøttet modne i saltlake og betydelig lang tid, sammenlignet med andre, spesielt industrien. Derfor smaker våre varer så betydelig bedre. Kjøtt modnes og setter igang sin egen prosess med fermentering. Dette kjennes på smak og merkes meget godt på mørhet. Mange av våre spekeprodukter blir kun saltet og tørket, ikke røkt. Det er jo ikke alle som liker røkt spekemat, så dette tar vi hensyn til og har gjerne begge varianter.

 

Vi har kontinuerlig produksjon av kaldrøkt reinsdyrplomme (carpaccio) og hval som er favorittene til våre restaurantkunder .

I vår prosess blir alt kjøtt som ikke skal bli til spekemat, fortrinnsvis kaldrøkt men også noe varmrøkt, mørt og »smelter på tunga».  Vi satser på unike smaksopplevelser ut i fra helt spesielle produksjonsteknikker. Kom gjerne innom for en smak.

I løpet av 2018-2019 staret vi betydelig større også på spekprosesser av ulike dyr og stykningsdeler. Vi tilbyr nå speket surret lårsted eller bogstek, speket elg flatbiff, fenalår, pinnekjøtt, vilthjerter og ikke minst bokna gåselår. Vi påtar oss også oppdrag for nisjeprodusenter av ulike dyrearter, som ønsker å ta deler av sin årlige slakt til oss, for bearbeiding på ulik vis.

Ta gjerne en prat med vår produksjonsleder så vil hun fortelle mer om de ulike kjøtt typene og prosesser som egner seg best i vår tradisjonsrike produksjonsform.

bottom of page