Forskjellen på økologisk og vilt
Mat fra økologisk landbruk er framstilt med bruk av husdyrgjødsel og annen organisk gjødsel og uten kjemisk-syntetiske plantevernmidler. Sunne jordsmonn, bærekraftige økosystemer og folks helse. Økologiske produkter er framstilt uten kunstige aroma- og fargestoffer og med strenge restriksjoner for bruk av konserveringsmidler. All bruk av genmodifiserte produkter er forbudt. Ordet «økologisk» kan kun benyttes til matvarer produsert, dyrking og oppdrett av sjø og landbaserte dyr.
Den maten du kjøper som er av ville dyr, skal ikke betegnes som «økologisk» men betegnes som «vilt». Vi møter ofte på mennesker som er litt usikre på hva økologisk egentlig er og lurer på hvorfor vi ikke har økologisk stempel på pakninger med f.eks carpaccio av reinsdyr, (vår røkte reinsdyrplomme). Det vil altså være galt å bruke denne betegnelsen her, men ved all sannsynlighet er dette ennå renere mat enn økologisk, da dyret ikke har fått sin mat fra mennesker men av det den har funnet i naturen.